100 100 50 50

Seeing Possibilities in Potatoes:

Lamb Weston® lanceert mondiale merkidentiteit

Kruiningen, Nederland (22 juni 2015) - Lamb Weston® maakt vandaag de lancering bekend van een nieuwe wereldwijde merkidentiteit met de tagline “Seeing Possibilities in Potatoes”. De lancering brengt de activiteiten van Lamb Weston® samen onder één wereldwijde merkvisie, waarmee het bedrijf aangeeft hoe Lamb Weston® waarde toevoegt aan de business van zijn klanten.

Na uitgebreid onderzoek onder klanten in meer dan zeven landen over de hele wereld heeft Lamb Weston® vastgesteld dat klanten de inventiviteit van de onderneming als meest onderscheidend ervaren.

De nieuwe tagline weerspiegelt de essentie van de aanpak van Lamb Weston® - altijd op zoek naar inventieve oplossingen om bij te dragen aan de business van de klant, en beseffend dat inventief denken begint bij het stimuleren van de collectieve verbeeldingskracht die binnen de organisatie aanwezig is. "Seeing possibilities in potatoes staat voor wat we elke dag opnieuw doen bij Lamb Weston®", aldus Bas Alblas, CEO van de joint venture Lamb Weston / Meijer.

 

De onderneming illustreert de kracht van ‘Seeing Possibilities in Potatoes’ met een aantal nieuwe initiatieven:

  • De introductie van ‘Connoisseur Fries’: in antwoord op de vraag van consumenten naar ambachtelijke frites, en het streven van eetcafés en restaurants om nieuwe, onderscheidende menu-onderdelen te presenteren, komt Lamb Weston / Meijer met de ‘Connoisseur Fries’.
  • De lancering van ‘Potato Dippers’: uit onderzoek blijkt dat consumenten steeds vaker kiezen voor gedeelde gerechten in een ontspannende restaurantomgeving. Lamb Weston / Meijer presenteert daarom ‘Potato Dippers’, een oplossingsconcept dat op deze trend inspeelt.
  • Optimalisering van klantenservice: in nauwe samenwerking met klanten en hun logistieke partners faciliteert Lamb Weston / Meijer oplossingen voor ‘just-in-time’ levering, waardoor de klant minder voorraad hoeft aan te houden en er meer werkkapitaal vrijkomt.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van ‘Seeing Possibilities in Potatoes’. “Ik ben er trots op dat mensen in onze organisatie het initiatief nemen om geweldige ideeën te presenteren en gemotiveerd zijn om ze te vertalen naar concrete producten,” aldus Bas Alblas. “Bij Lamb Weston / Meijer zien we niet alleen de aardappel, maar beseffen we dat we naar de mogelijkheden moeten kijken.”

De nieuwe tagline is de eerste grote merkverandering in de ruim vijftigjarige historie van de onderneming. In zijn mondiale expansie heeft het merk in verschillende delen van de wereld verschillende merkidentiteiten aangehouden. “Dit is een belangrijke stap in het streven van Lamb Weston® om zijn mondiale slagkracht effectiever in te zetten en rendabele groei te realiseren,” zegt Mascha Leijten, Marketing & New Business Development Director van Lamb Weston / Meijer. “Met de nieuwe merkidentiteit versterken we niet alleen onze mondiale naamsbekendheid, maar ook de waarde van ons merk.”