Ons verhaal

Het merk Lamb Weston® staat voor aardappelproducten van hoge kwaliteit. Onze producten worden verkocht in meer dan honderd landen over de hele wereld. Lamb Weston (VS) en Lamb Weston / Meijer (NL) werken hierbij nauw samen.

Lamb Weston / Meijer is gevestigd in Nederland en levert diepgevroren aardappelproducten zoals Twisters, Potato Dippers en Connoisseur Fries en gedroogde aardappelvlokken. Onze klanten zijn te vinden in de foodservice, quick service, industrie en retail in Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA-regio).

Het hoofdkantoor van Lamb Weston / Meijer is gevestigd in Kruiningen, Nederland. We beschikken over vijf productielocaties in drie landen binnen Europa: Nederland (3), het Verenigd Koninkrijk (1) en Oostenrijk (1). Lamb Weston / Meijer heeft 1200 medewerkers.

 

We maken het verschil

Het begint allemaal met onze passie voor aardappelen. We zijn altijd bezig met betere technologie, lekkerdere recepten, duurzamere processen, innovatieve en inventieve plannen.

De reis van de aardappel

 

Even kort onze geschiedenis

De meeste mensen die een aardappel bekijken, zien een aardappel. Wij niet. Wij zien mogelijkheden. Ons bedrijf heeft vanaf het begin kansen gezien en gepakt.

In de Verenigde Staten begon het allemaal in 1950. Een teler met de naam F. Gilbert ‘Gib’ Lamb start in Weston (Oregon)een voedselverwerkend bedrijf met de naam Lamb Weston. Hij vindt de Water Gun Knife uit. Deze revolutionaire uitvinding is de eerste snijmachine ter wereld die frites snijdt met behulp van waterdruk. Lamb Weston kijkt verder dan de rechte frites en introduceert de Twister® Fries, een spiraalvormige friet, in 1983. Een jaar later komen de Crisscut Fries op de markt. Weer met een unieke snijvorm. Lamb Weston groeit in de Verenigde Staten uit tot belangrijke speler in het verwerken van aardappelen. Het bedrijf wordt overgenomen door ConAgra. Met de ambitie om ’s werelds grootste producent van diepgevroren aardappelproducten te worden.

In Nederland start Cees Meijer in 1920 met het verbouwen van aardappelen op zijn boerderij in Kruiningen (Zeeland) waar in de Zeeuwse klei de beste aardappelen groeien. Het Nederlandse bedrijf doet het uitstekend en groeit door in de aardappelbusiness. Onder de naam Meijer Frozen Food worden diepgevroren aardappelproducten geproduceerd.

In 1994 sluiten Meijer Frozen Food en Lamb Weston een joint venture. Lamb Weston / Meijer neemt Vriezo in Oosterbierum over in 2000 en Danisco Foods (voorheen Fri d’Or) in Bergen op Zoom in 2001. In 2006 komt de Garden Isle Potato Processing Company in Wisbech (Verenigd Koninkrijk) bij de Lamb Weston/ Meijer-familie. In 2010 krijgt Lamb Weston / Meijer een meerderheidsbelang in een Oostenrijks aardappelbedrijf, Frisch & Frost. In 2015 wordt een commerciële vestiging in Breda geopend.